Predstavnici udruga Poljske, Ukrajine, Srbije, BiH te Hrvatske u posjeti općine Rešetari

1 1U sklopu provedbe programa EU „ERASMUS + Program strateško partnerstvo“ kojeg je nositelj Fondacija Solunske braće Ćirila i Metoda, 35 seniora iz Poljske, Ukrajine, Srbije, BiH i Hrvatske, te 10 članova Matice umirovljenika iz Nove Gradiške, posjetili su općinu Rešetari kao dobar primjer u povlačenju financijskih sredstava iz fondova EU, te se upoznali sa radom i funkcijom JLS-e koja je dobar primjer i jedna od boljih u provedbi projekata financiranih europskim novcem.

Projekt „ Akademija aktivnog starenja“ okupila je partnere, iz pet država, a projekt traje 2 godine. Cilj projekta kako kreirati kvalitetniji život, životne navike, a posebno vođenje brige i svih drugih aktivnosti za osobe treće životne dobi, uz naglasak na socijalnim faktorima bitnih za život uz što manje socijalne razlike među najstarijom populacijom, te brizi JLS-a za svoje najstarije stanovnike.

Susret je donio obilje novih vještina i znanja kako pomoći stanovnicima treće životne dobi , kako provesti javne politike i socijalna dimenzija pomoći starijoj populaciji. Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga zahvalio se gostima iz drugih država, te su pojedinci zatražili daljnju suradnju sa općinom Rešetari.


Susret je završio zajedničkim dogovorom o budućim partnerstvima u projektu koje općina priprema i u provedbi projekata financiranih iz Europskih fondova na zadovoljstvo svih udruga u aktivnim projektima koje će biti moguće ostvariti u ovome novome projektnom razdoblju.

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...