za baner video

 

Općina Rešetari ostaje bez pružnih prijelaza - VALJDA SE I NAS NEŠTO PITA

prijelazOvih dana u tišini se provodi Studija utjecaja na okoliš za modernizaciju željezničke pruge M104 NOVSKA – TOVARNIK – DG, dionica Okučani – Vinkovci.

Kako oni koji se često hvale i naslikavaju u svojem političkom šarenilu i sebe prozivaju velikima i nude čudna rješenja boljeg života svima, a najviše sebi, šute da će građani općina, pa i gradova ostati bez pružnih prijelaza na dužini od 131,329 km gdje je predviđena modernizacija pruge financirana kroz EU te da je odlučeno koje je najoptimalnije rješenje za gradnju svih alternativnih pružnih prijelaza.

Kako su stratezi bez znanja općinskog načelnika i oporbe vlasti ukinuli obadva pružna prijelaza, u Zapolju i u Rešetarima, Kožarska ulica, pitam se i sam tko je lud.

U Zapolju bi se prišlo obilaznici sadašnjeg prijelaza, a u Rešetarima bi se gradio pothodnik za pješake i bicikliste, dok bi ostatak kuća ostao nepovezan sa dijelom naselja, tj. Općina treba naći rješenje i financirati isto.

Krećem u borbu dragi mještani, jer je zakazala i županija i druge ustanove prije svega, a zajedno i svi nositelji ovoga projekta.

Modernizacija pruge nam treba, ali uz kvalitetna rješenja postojećih prijelaza.

Samo ću naglasiti da se ukida i prijelaz kod groblja u Novoj Gradiški te će se na istom graditi pješački pothodnik kao i u Rešetarima.

Nadamo se da ćemo naći rješenje za ovaj problem.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...