za baner video

 

Kulturno umjetničko društvo „REŠETARI“ i ovog je ljeta bilo aktivno i odradilo je mnoge nastupe

IMAG0039 KopirajNakon održane 9. smotre „Slavonac sam, time se ponosim..." koja je unatoč kiši i lošem vremenu ipak bila uspješna i ponovo je okupila brojne posjetitelje i goste, ljubitelje folklora, kulturne baštine te svakako pjesme i plesa, a djelić onoga što rade prikazali su i na smotri te se predstavili spletom pjesama i plesova iz Slavonije i sjajnim vokalnim izvedbama članica ženske pjevačke skupine društva.

Naše društvo nastavlja radno i odrađuje mnoga gostovanja, pa su tako uslijedili nastupi u Drežniku, Orahovici , Brežanima kod Karlovaca, Donjem Miholjcu, Vrhovcu kod Ozlja, te Ključu u Bosni i Hercegovini.

Od svih ovih nastupa posebno bi izdvojili nastup u Vrhovcu na smotri folklora i starim seoskim igrama u kojima smo osvojili 5. mjesto od ukupno 13 ekipa. Košnja trave, žaganje drva, pijani šćap, potezanje konopa, potezanje štapa, nošenje kablice, dizanje stolice, ples s jabukom su sve stare i nama poznate igre u koji smo se iako bez treninga jako dobro snašli i osvojili solidno 5. mjesto. Nakon igara uslijedio je nastup na smotri folklora koje smo se predstavili sa našom bogatom i prelijepom Slavonijom, a u nedjelju smo nakon održanih dječjih starih seoskih igara predstavili naše društvo s još dvije koreografije, plesovima iz Posavine i bunjevačkim plesovima.Slijedeći nastup je bio u Bosni i Hercegovini gdje smo bili gosti društva „Stari Grad" iz Ključa na manifestaciji „KLJUČANI SVOME GRADU". Nakon večernjeg nastupa gdje smo se uz domaćine predstavili sa dvije koreografije i našom solisticom Dajanom Blažević koja je i ovaj put oduševila publiku svojim vokalnim nastupom uz pratnju tamburaške sekcije KUD-a „Rešetari" uslijedilo je zajedničko druženje do dugo u noć.

Ono što bi posebno izdvojili s ovog nastupa je sudjelovanje u raftingu na rijeci Sani koji je bio humanitarnog karaktera, a na kojem je naša ekipa uz odličnog skipera osvojila 1. mjesto od ukupno cca 100 ekipa. Jedno nezaboravno iskustvo za sve nas koji smo učestvovali, ali i navijali za našu ekipu. Nakon svega uslijedilo je još jedno veliko iznenađenje za nas jer je slavni fotograf Šime Strikoman fotografirao svoju 421. milenijsku fotografiju pod nazivom „Ključ u Ključu", a kojoj smo i mi dali svoj doprinos.

Svojim dugogodišnjim radom kulturno- umjetničko društvo „Rešetari" profiliralo se u društvo iskusnih profesionalaca, entuzijasta i zaljubljenika u bogatu kulturnu baštinu, a što je prepoznala i Osječka televizija te na inicijativu gospođe Ljiljane Rotim dolazi ovaj vikend u Rešetare kako bi napravila reportažu o našem Društvu, tradiciji koju čuvamo i običajima našeg kraja po kojima je svaki kraj prepoznatljiv kako u vlastitoj zemlji, tako i izvan njezinih granica.

Hvala svima koji su nam pomogli ovo ljeto da ostvarimo svoje nastupe i doživimo jedno novo, lijepo, bogato iskustvo, a to su Općina Rešetari, Županija Brodsko-posavska, te mnogi sponzori, a najveće hvala našim članovima.

Upravni odbor KUD-a „REŠETARI"


FOTOGRAFIJE - VRHOVAC
FOTOGRAFIJE - KLJUČ
Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...