Općina Rešetari – Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata župnih zajednica Rešetara i Zapolja od interesa za opće dobro

crkvaOpćina Rešetari upriličila je potpisivanje ugovora o sufinanciranju prihvaćenih projekata vjerskih zajednica Župe Rešetari i Župe Zapolje od interesa za opće javno dobro Općine i župnih zajednica.

Potpisivanju ugovora nazočio je načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednica Općinskog vijeća Općine Rešetari Milka Perković i velečasni Josip Bogović.

Načelnik općine je u uvodnoj riječi izvijestio nazočne o dosadašnjoj suradnji sa župnim zajednicama i da je ponosan na njih i rad župnika u svojim župama.

- Smatram da ste Vi žila kucavica našeg kraja jer samo suradnjom crkve i vjere može biti adekvatna i aktivna zajednica društva u kojoj vjera, ljubav i nada trebaju biti ono što jesmo. Želim vam da projekti budu uspješni i da ostvarite sve ono što ste planirali – rekao je načelnik Zlatko Aga i nadodao da se općina približila župama, župnim potrebama i željama sukladno svojim mogućnostima, sretni što smo mogli pomoći i želimo vam da uspješno provedete projekte kraju još u ovoj godini.

Općina Rešetari u ovoj godini dodijelit će župnim zajednicama 310.000,00 kn, tj. 175.000,00 kn za Župu Rešetari i 135.000,00 kn za Župu Zapolje. Obnovit će se ulaz i dvorište crkve u Rešetarima, urediti dio župnog stana u Zapolju, promijeniti oprema zvona i sat na crkvi u Adžamovcima, obnoviti i urediti vanjski oblik crkve u Gunjavcma i zamijeniti stolarija i cintor crkve u Drežniku.

Neki su poslovi završeni, a neki su još realizaciji. Župnici vlč. Bogović i pater Josip Šoštarić su zahvalili na pomoći i preporučili se za pomoć u 2021. godini.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...