Dr. Josip Kolodziej zahvalio Općinama Rešetari, Okučani i S. P. Selo, te gradu Nova Gradiška na potpori koju daju Bolnici

donacija bolnici 11 2020NOVA GRADIŠKA, 11. studeni 2020. – Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice pozvao je jučer Zlatka Agu, Acu Vidakovića i Nikolu Denisa, općinske načelnike u Rešetarima, Okučanima i Starom Petrovom Selu da im se zahvali i javnosti prenese poruku o doprinosu koji su njihove Općine prošle i ove godine dale na opremanje bolnice i stvaranje boljih uvjeta za rad zdravstvenih djelatnika i liječene pacijenata. Posebno je to važno u nastaloj epidemiološkoj situaciji i borbi protiv pandemije koronavirusa i naporima koji ulažu novogradiški zdravstveni djelatnici u zbrinjavanju oboljelih.

-Želim se zahvaliti načelnicima Općina koje su u 2019. i ovoj godini donirale značajna sredstva za Bolnicu. Općina Rešetari izdvojila je 17.000 kuna za EKG internistički aparat, a općine Okučani i Staro Petrovo Selo su prvoj polovici godine donirale 100.000 kuna za vrlo vrijedan aparat za ergometriju, također za Interni odjel. Svaka Općina donirala je po 50.000 kuna. Prošle godine ove Općine i Grad Nova Gradiška sudjelovali su u obnovi Odjela pedijatrije. Imali smo namjeru sve ih okupiti i napraviti prigodno otvorenje Odjela što zbog epidemiološke situacije nismo mogli. Općine su donirale po 50.000, a Grad 100.000 kuna. Svima se još jednom zahvaljujem – kazao je dr. Kolodziej i dodao da je Grad Nova Gradiška u svom proračunu za 2020. godinu za potporu Bolnici predvidio 100.000 kuna koje će se kada se doznače iskoristiti za Covid odjel.

 

Općinski načelnici izrazili su zadovoljstvo što su donacije njihovih općina bolnici bile od pomoći. Zahvalili su se ravnatelju i svim djelatnicima koji rade u teškim uvjetima i daju maksimalan doprinos u izvanrednim epidemiološkim okolnostima, ali i u unapređenju ukupnog zdravstvenog sustava u bolnici. Kako su naglasili Općine će i dalje biti uključene u okviru svojih mogućnosti u stvaranju što boljih uvjeta u bolnici i bolju zdravstvenu skrb bolesnika, jer se radi o bolnici koja je, kako su istaknuli, „naša“ bolnica, odnosno bolnica svih stanovnika novogradiškog kraja. Smatraju da je to i njihova dužnost.

Načelnici apeliraju na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera u sprečavanju širenja epidemije koronavirusa i tako pomognu opterećenim zdravstvenim djelatnicima novogradiške bolnice.
Autor: Franjo Samardžić / Izvor: www.novagra.hr

 

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...