za baner video

 

PRIOPĆENJE

priopcenje-koronaNa temelju članka 48. Statuta Općine Rešetari (Službeni glasnik 01/18), a sukladno članku 4. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09 i 130/17), a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo, zaključkom 1. sjednice Stožera civilne zaštite Općine Rešetari, Načelnik Općine Rešetari dana 13. ožujka 2020. donosi se sljedeće


PRIOPĆENJE - temeljem pogoršanja epidemiološke situacije izazvanu širenjem zarazom koronavirusom COVID-19 na području Općine Rešetari

Unazad petnaest dana primjetno je pogoršanje epidemiološke situacije na području Republike Hrvatske, a povećanjem broja oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva u susjednim državama te nekontroliranom širenju virusa. Zbog brojnih dnevnih migriranja, te dolaskom vikend turista u cijelu državu postoji povećan rizik unosa uzročnika virusa i na područje Općine Rešetari, koji još nije evidentiran. Sve navedeno povećava vjerojatnost pojave većeg broja oboljelih na prostoru RH, kao i naše županije i općine.
Stoga, obzirom na dnevna kretanja stanovništva, Općina Rešetari uvodi mjere predostrožnosti, kao odgovorna javna uprava, želeći smanjiti rizik daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19 na području Općine Rešetari:

-Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima kojemu je osnivač Općina Rešetari poziva roditelje djece koja pohađaju predškolski odgoj djece polaznika u „male škole" da prestaje s radom od 16. ožujka do 30. ožujka 2020. godine (naknadno će se dati upute o početku rada).

- Preporuča se roditeljima čija djeca pohađaju i borave u redovnom radu Dječjeg vrtića Čarobni svijet u Rešetarima, ako nije nužno, da djecu ne dovode u vrtić iako će vrtić redovno raditi do daljnjeg.

- Obavezno se nalaže postavljanje na ulaze u javne objekte na području općine Rešetari dezinfekcijskih sredstava za ruke i dozatore, te pranje ruku svih koji ulaze u općinu, dječji vrtić, ambulantu, ljekarnu, poštu, katastar, crkve, škole i druge javne objekte gdje se ljudi kreću.

- Općina će svakih 48 sati vršiti dezinficiranje javnih ulaza u prostore javnih objekata koji su navedeni.

- Svi restorani, caffe barovi moraju na ulaze postaviti dozere i tekućinu za dezinfekciju ruku te vršiti povećanu higijenu prostora i WC-a, kao i češće pranje i dezinficiranje ulaza, šankova, stolova i svih dodirnih točaka u prostoru.

- Smanjiti međusobni kontakt te svaku paniku po izrečenom.

- Pozivaju se svi građani koji rade u drugim državama, a dolaze vikendom kući da svaku promjenu zdravstvenog stanja prijave na telefon HZJZ – dežurni epidemiolog i da ne idu u bolnice ili ambulante te se drže uputa mogućeg liječenja.

- Svaki građanin treba redovno mjeriti temperaturu i svako povećanje temperature prijaviti svome liječniku.

- Smanjiti kretanje ili odlazak u druge krajeve RH ili izvan države.

Civilni stožer Općine Rešetari će pratiti daljnje upute Nacionalnog stožera civilne zaštite te će se sastajati i svakodnevno komunicirati kako bi donosili sve potrebne mjere zaštite i opreza radi smanjenja rizika od zaraze CORONAVIRUSA COVIDA-19.

Općinski načelnik
Zlatko Aga, v.r.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...