Obnova kapelice Sv. Nedjelje u Adžamovcima

IMG-073b893739e272c16db6dcbeb2151375-VU tijeku je obnova kapelice Sv. Nedjelje, jednog od prepoznatljivih simbola mjesta Adžamovaca. Kapelica je izgrađena prije 100 godina, tj. 1920. godine kao zavjetna kapelica Svetoj Nedjelji od obitelji Jakešević, Lalić i Domazetović. Sama kapelica je oštećena od zuba vremena, ali i prolaza sve većeg broja teških vozila jer se nalazi na samom križanju prometnica županijske i lokalne ceste.

Zadnja obnova je bila prije 40 godina. Danas je ova kapelica na izrazito frekventnoj prometnoj lokaciji u selu Adžamovci i potrebna su restauracijska i građevinska uređenja kako bi se spriječilo njeno daljnje propadanje i osvježio njen izgled.

Radovi bi trebali biti gotovi do kraja kolovoza ove godine, a iskoristit će se i urediti prilaz kapelici, obnoviti slika i sveukupni interijer kapelice.

Kapelica Sv. Nedjelje bit će tako prikazana u novom sjaju, ne samo mještanima Adžamovaca već i svima njihovim gostima i svim mještanima susjednih sela, a posebno putnicima prolaznicima.

 

Simple Image Gallery Extended

 

 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...