za baner video

 

Ljetni kamp Bale 2019.

1 20Društvo „Naša djeca" Rešetari i ove godine uspješno je realiziralo ljetni kamp za djecu od od 3. do 8. razreda osnovne škole s područja općine Rešetari. Realizaciju kampa podržali su općine Rešetari i Kanfanar te Društvo „Naša djeca" Kanfanar.

Kamp je održan od 1. do 6. srpnja 2019. godine u Balama, u Istri.

Na put smo krenuli u ponedjeljak u 6 ujutro, stigli smo kod naših dragih domaćina na ručak, gdje su nas dočekali načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman, predsjednica DND-a Kanfanar Sandra Orbanić sa suradnicima. Poslije ručka voditelji su djecu smještali po šatorima te pripremali prostor za nesmetani boravak kroz sve dane kampiranja. Za to vrijeme drugi dio voditeljica s djecom se zaputio na provjeru plivačkih sposobnosti i kupanje.

Dani su nam bili prožeti raznim aktivnostima. Prošetali smo ulicama antičke Pule, istražili podzemlje Arene, te saznali mnoge zanimljive činjenice o gladijatorskim borbama od turističke voditeljice koja nas je provela gradom. Ni ove godine nismo propustili odlazak u Aqua park Istralandiu u kojem su se djeca nezaboravno provela. A ove godine smo posjetili tematski vodeni i paleo park s bazenima u obliku dinosaura koji je smješten u blizini poznatih paleontoloških nalazišta, u kampu Mon Perin u Balama.


I ove godine djeca su mogla iskušati čari ronjenja s bocama uz pomoć profesionalnog instruktora ronjenja.

Završetak ljetnog kampa bio je jučer u restoranu Dukat gdje su voditeljice i djeca nastavila druženje uz večeru prepričavajući svoje dojmove iz ljetnog kampa. Također se ovim putem zahvaljujemo od srca roditeljima koji su vjerovali u nas i imali veliko povjerenje u naš voditeljski tim.

Veliko hvala načelniku Zlatku Agi i Općini Rešetari koji su omogućili i financijski potpomogli realizaciju ovog velikog projekta. Puno hvala i našim domaćinima bez kojih bi bilo teško sve ovo realizirati. Najveća hvala volonterima DND-a Rešetari koji su nesebično odvojili svoje slobodno vrijeme i sedam dana proveli s 48 predivne djece te svi zajedno stvorili još jedno predivno provedeno ljeto u Balama.

Maja Marjanović, voditeljica u ljetnom kampu Bale 2019.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...