Potpisani ugovori Općine Rešetari sa župnicima Župnih zajednica općine i ravnateljem Osnovne škole iz Rešetara

DSC 159210. svibnja 2019. godine potpisana su 4 ugovora ukupne vrijednosti 67.900,00 kuna koje je Općina Rešetari u 2019. godini namijenila vjerskim zajednicama i osnovnoj školi na svom području. Tim povodom u općinskoj vijećnici sastali su se župnici vlč. Josip Bogović i pater Nenad Meter i ravnatelj škole Tihomir Batalo.

Sve prisutne je uz načelnika Zlatka Agu pozdravila i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković u ime Općinskog vijeća. Načelnik Zlatko Aga sa zadovoljstvom je izrazio i zaželio i u buduće dobru suradnju s vjerskim zajednicama i svime što župnici vjerskih ustanova čine kako bi se očuvala nadaleko poznata vjera samih župljana i sakralna baština na području općine Rešetari. Načelnik općine zatražio je sa župnicima i ravnateljem učestalije razgovore kako bi se čule potrebe vjernika, kao i rada s djecom.

Kroz razgovor su crkveni poglavari ukratko opisali koji su im najveći problemi u odnosu na starost i dotrajalost objekata koje sustavno treba obnavljati, a čija restauracija i obnavljanje je zaista iznimno skupo te im je pri tome najvažnija podrška Općine Rešetari na kojoj su zahvalni. Ravnatelj škole je izrazio najveći problem Rešetara, a to je negativna demografska slika i manjak djece u školi, kao i na vjerskim sakramentima i vjeronauku.
Sastanak je završen na obostrano zadovoljstvo uz zaključak da su općinska, školska i crkvena vrata uvijek svima otvorena.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...