POZIV NA SURADNJU POVODOM IZRADE MONOGRAFIJE BRANITELJA OPĆINE REŠETARI „KROZ DOMOVINSKI RAT“ 1991.-1995.

monografijaMnogi stanovnici sadašnje Općine Rešetari (osnovane 1993. godine), tj. svih sedam naselja općine dali su svoj obol u Domovinskom ratu i stvaranju domovine nam Hrvatske, stoga Općina Rešetari u želji izrade monografije branitelja cijelog kraja reštaračke općine iz vremena Domovinskog rata 1991.-1995. poziva sve branitelje, pripadnike civilnih zaštita i seoskih straža, građane, povjesničare i sudionike Domovinskog rata koji imaju želju i tematski vezane materijale da se do 1. veljače ove godine jave u Općinsku upravu kako bi ih uvrstili u inicijalni odbor izrade monografije. Sastanak odbora bit će naknadno dogovoren kao i sve daljnje aktivnosti. Materijali za monografiju mogu biti u bilo kojem obliku, isječci iz novina, video zapisi, digitalne i analogne fotografije, strateške karte, pisma, svjedočanstva i neobjavljeni tekstovi koji će se skenirati ili fotokopirati te postaviti u arhivu, a originali vratiti vlasnicima.

Svi voljni sudionici mogu se javiti osobnim dolaskom ili pozivom na telefon Općine Rešetari 035/367-296 ili nam možete poslati materijale putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poslati na adresu: Općina Rešetari, V. Nazora 30, Rešetari, 35400 Nova Gradiška.

Cilj izrade monografije je sačuvati trajnu uspomenu na poginule hrvatske branitelje, kao i sve ranjene pripadnike Domovinskog rata, a posebno na preživjele branitelje naše općine koji su kroz pet godine služenja hrvatskoj domovini zaslužili da ostave trajne zapise na te dane, a i na buduće generacije.

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...