za baner video

 

POZIV MJEŠTANIMA SELA GUNJAVCI

crkva-gunjavci(PRIKUPLJANJE NOVCA ZA IZMJENU STOLARIJE NA MJESNOJ CRKVI U GUNJAVCIMA)

Kako su prethodno bila obaviještena sva domaćinstva u selu Gunjavci obavijesnim letkom, da je započeta inicijativa zamjene dotrajale stolarije na mjesnoj crkvi sv. Nikole Biskupa, koju nije bilo moguće više obnoviti jer su prozori u potpunosti istrunuli te ispadaju stakla iz okvira što nikako nije primjereno crkvi, a sam izgled crkve postaje zapušten što jasno ukazuje i na neodgovornost samih vjernika i mještana na stanje izgleda seoske crkve.

Budući da crkva nije u ingerenciji vlasništva niti održavanja Općine Rešetari, već župne zajednice i samih vjernika, inicijativa članova crkvenog odbora u suradnji s načelnikom općine je započeta prije 2 mjeseca, te je naručena stolarija za izmjenu koja se očekuje u narednim tjednima. Kako je potrebno osigurati preko 45 tisuća kuna, odlučeno je da će se od 11. studenog 2018. godine započeti sakupljanje novaca kroz selo za izmjenu stolarije te će domaćinstva obići zaduženi mještani za prikupljanje milodara od kuće do kuće u popodnevnim satima.

Svako domaćinstvo se moli za prilog od 200,00 kn ili u okviru svojih mogućnosti. Svi koji žele mogu uplatiti cijeli iznos prozora u iznosu od 2.500,00 kn te će na istom biti ispisano ime i prezime darovatelja kao donatorove obitelji, dok svi koji budu uplatili iznos donacije od 200,00 kn bit će zajednički objavljeno sa svim donatorima pomoći u novcu za izmjenu stolarije na seoskoj crkvi u Gunjavcima koja će biti trajno postavljena u prostoru crkve.

LETAK – ovdje

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Računovodstvo: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...