Inovacijski vaučeri za mikro, male i srednje poduzetnike

S ciljem jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama, a sve u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na njihovu komercijalizaciju, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta po prvi puta je otvorilo poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Inovacijski vaučeri za MSP-ove".

Radi se o pozivu za kojeg su prihvatljivi prijavitelji pravne ili fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014. Njihove aktivnosti, a koje su prvenstveno usmjerene na testiranje, ispitivanje proizvoda, usluge ili procesa, demonstracijske aktivnosti te stručna i tehnička znanja u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa, financirat će se različitim intenzitetima potpore, a ovisno o lokaciji na kojoj su prijavitelji registrirani na području jedinice područne (regionalne) samouprave, u skladu s Odlukom o razvrstavanju spomenutih jedinica prema indeksu razvijenosti.


Prema tome, za prijavitelje su predviđeni sljedeći intenziteti potpore: 85% prihvatljivih troškova - za I. skupinu JP(R)S, 80% prihvatljivih troškova - za II. skupinu JP(R)S, 75% prihvatljivih troškova - za III. skupinu JP(R)S te 70% prihvatljivih troškova - za IV. skupinu JP(R)S.

Iznos vaučera ne može biti viši od 75.000,00 kn po pojedinom projektnom prijedlogu, a najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je 10.000,00 kn.

Ovaj poziv vodi se kao trajni otvoreni s krajnjim rokom dostave projektnih prijava do 29. lipnja 2020., dok se projektni prijedlozi mogu podnositi od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku najranije od 21. lipnja 2018. godine od 11:00 sati. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava u obliku vaučera, odnosno do iskorištenja predviđenih raspoloživih sredstava.

Više o samom pozivu dostupno je na

https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=cfc4e79b-68c5-4ce8-a481-04ee5d76dda2

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...