RADNI SASTANAK NAČELNIKA OPĆINA S GENERALNIM DIREKTOROM HRVATSKIH VODA

sastanak-h-vode 4Dana 6. lipnja 2018. godine održao se u Zagrebu radni sastanak načelnika općina Cernik, Staro Petrovo Selo i Rešetari te člana uprave Vodovoda zapadna Slavonija d.o.o. Nova Gradiška, Mateja Severovića s generalnim direktorom Hrvatskih Voda Zorano Đurokovićem i njegovim suradnicima, direktorom VGO Sava Davorinom Pihom, direktorom sektora vodopskrbe Ivanom Kolovratom te gospođom Marom Pavelić iz sektora zaštite okoliša.

Načelnici su se zahvalili generalnom direktoru gosp. Đurokoviću što je sa suradnicima prihvatio ovaj radni sastanak kako bi upoznali predstavnike Hrvatskih voda s problematikom na terenu i tijekom izgradnje aglomeracije Nova Gradiška – Cernik – Rešetari, također probleme vezano za obranu od poplave, odvodnju i opskrbu pitkom vodom. Načelnici općina i direktor gosp. Severović su zadovoljni činjenicom da sadašnji generalni direktor jako dobro poznaje naše područje, naše rijeke i naše probleme.

Središnja tema razgovora bila je kako riješiti postojeće probleme, ali i ono što je do sada učinjeno kroz provedbu svih programa koje provode Hrvatske vode na širem novogradiškom području. Teme sastanka bile su izgradnja i završetak aglomeracije Nova Gradiška – Cernik –Rešetari, izgradnja dvije crpne stanice odvodnje u Rešetarima, završetak vodospreme Rešetari i puštanje iste u rad, izgradnja priključaka za tri naselja vodoopskrbe u Cerniku, izgradnja priključaka za kanalizaciju u Starom Petrovom Selu, osnivanje nove aglomeracije Crnogovci – Laze – Staro Petrovo Selo - Zapolje – Bodovaljaci – Vrbje, izgradnja i nastavak radova na pročistaču otpadnih voda Davor kao i provedba javne nabave za izradu projektne dokumentacije rasterećenja rijeke Šumetlice u tok Rešetaricu sa retencijskim jezerom u Rešetarima.Uz spontane teme raspravljalo se i o izgradnji šetnica u Novoj Gradiški i Davoru te projektiranje šetnice u Rešetarima uz vodotok Rešetarice.

Uz obilje tema kojima se radni sastanak bavio, dogovoren je i skori dolazak čelnih ljudi Hrvatskih voda na terene općina te obilazak radova koji su u tijeku, kao i onih područja koja se planiraju graditi u idućoj godini.

Načelnici su naglasili sa su zadovoljni sa sadašnjim aktivnostima, a posebno načelnik Zlatko Aga koji je naglasio da je jako zadovoljan suradnjom s Hrvatskim vodama te ulaganjima u zadnje dvije godine kroz projekt aglomeracije i završetka radova vodospremnika kao i uređenja kanalske mreže koji su iznosili cca. 40 milijuna kuna, te dovođenju priključaka kanalizacije i vodoopskrbe svim kućanstvima, što će olakšati život u ruralnom području svih naselja općine.

 

RADNI SASTANAK NAČELNIKA OPĆINA S GENERALNIM DIREKTOROM HRVATSKIH VODA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...