Načelnik Aga održao sastanak s poljoprivrednicima

sastanak-poljoprivredniciOvih dana Općina Rešetari objavila je javnu raspravu i poziv na uvid u novi Program raspolaganja državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Rešetari koji će trajati idućih 15 dana, a potom bi predstavničko tijelo Općine Rešetari tj. Općinsko vijeće, trebalo po prijedlogu načelnika općine od 9. lipnja isto usvojiti i proslijediti isti na suglasnost i usvajanje Brodsko-posavskoj županiji i ministru poljoprivrede Republike Hrvatske.

Tom prigodom načelnik općine sazvao je i održao radni sastanak sa svim dosadašnjim zakupnicima zemljišta, kao i budućim zainteresiranim poljoprivrednicima i vlasnicima OPG-ova, a tema je bila državno poljoprivredno zemljište i provedba zakonskih regulativa i obveza, što je Općina Rešetari dužna uskladiti i provesti na svom području.

Poljoprivrednici s područja općine Rešetari su zadovoljni dosadašnjim načinom raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, kriterijima za dodjelu zemljišta i korištenja zemljišta nakon postupka dodjele, no da li će tako biti i ubuduće za vidjeti je.


Načelnik Općine Rešetari najavio je još jedan sastanak s poljoprivrednicima po završetku javne rasprave i uvida u novi Program, te pripremanja i iznalaženja načina na koji možemo doći do provođenja raspodjele poljoprivrednog zemljišta i želje da se ide u tom cilju, s željom da se stvori dobar ambijent kada je u pitanju razvoj poljoprivrede na području općine Rešetari.

Naglasio je također, da dosadašnji zakupci moraju podnijeti zahtjev prema općini kako bi dobili nove pravne Ugovore do dvije godine, a i da se svi prijave za novi natječaj zakupa i prodaje državnog zemljišta, te da pripreme svoje programe na vrijeme po kojima će se dodjeljivati zemlja.

„Cilj nam je da napravimo približno dobra rješenja svima i da ne bude nezadovoljnih, no moramo biti i jako oprezni kada vršimo dodjelu zemlje i ugovora kako ne bi bilo zlouporabe zemljišta jer pokazatelji do sada pokazuju da se proizvodi sve manje hrane, te da programi OPG-ova su samo mrtvo slovo na papiru, pa se sumnja da se zemlja ne radi u skladu sa svim mjerama kako je zadano ugovorima", naglasio je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga.

 

Načelnik Aga održao sastanak s poljoprivrednicima

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...