Potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin posjetio Općinu Rešetari

furio-radinProteklog vikenda, zapadnoslavonska općina Rešetari na neki je način bila Europa u malom. Razlog je bio održavanje još jednog u nizu XII. Reštaračkog proljeća, susreta pjesnika nacionalnih manjina koji žive u Hrvatskoj, a ove godine posebno posvećeno Danu Europe i nacionalnoj manjini Talijanima.

Za naglasiti je da su uz talijansku manjinu prisustvovali i pjesnici češke, slovenske, albanske i makedonske manjine u Hrvatskoj, te su uveličali svojom prisutnošću XII. Reštaračko proljeće.

Na pjesničkoj večeri nastupili su eminentni pjesnici Talijana, a posebnost samoj večeri dala je i Pjevačka skupina Coro mostra della Comunita degli Italiani di Momiano, Pjevačka skupina Slavča Nova Gradiška, kao i pjesnici drugih nacionalnih manjina i članovi KLD-a Rešetari. Manifestacija je održana u prostorijama Tvornice kože "Psunj".

U sklopu manifestacije i samoj posjeti i pokroviteljstvu XII. Reštaračkog proljeća, svojim dolaskom uveličao je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin, ujedno i saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine. Gosp. Radin posjetio je i Općinu Rešetari te se upoznao s radom i aktivnostima Općine, ne samo kroz kulturne aktivnosti već i kroz infrastrukturne projekte s posebnim naglaskom na realizaciji investicija kroz financiranje EU sredstvima.


U nazočnosti predsjednice Općinskog vijeća gosp. Milke Perković, ravnatelja Osnovne škole Rešetari Tihomira Batala i predsjednika KLD-a Rešetari gosp. Ivan DeVilla, gosp. Radin je ostao pozitivno iznenađen svime što čini i radi Općina Rešetari u cjelokupnom razvoju ovog dijela Slavonije.

Načelnik Zlatko Aga je istakao zahvalu na dolsku u općinu tako visokog uzvanika, potpredsjednika Hrvatskog sabora, te je istakao da mu je čast da vodi općinu koja širi otvorenost, a posebni naglasak daje na multikulturalnost i multinacionalnost, jer u vremenu 21. stoljeća trebamo biti otvoreni jedni prema drugima, a na zatvoreni, i zbog toga općinu Rešetari ta otvorenost čini posebnom u diskursu javnog prostora, kako u Republici Hrvatskoj tako i van Hrvatske.

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...