Svečano zatvoren IPA 2012 Twinning projekt „Jačanje integriteta javnog sektora“

twvinning-projekt2Ministarstvo uprave, Državni institut za javnu upravu Republike Finske (HAUS) i Visoka škola za javnu upravu Republike Francuske (ENA) obilježili su službeno zatvaranje IPA 2012 Twinning projekta „Jačanje integriteta javnog sektora" uz sve sudionike provedbe ovoga projekta među kojima je bila i Općina Rešetari.

Projekt je započeo u veljači 2017. godine kao suradnja Ministarstva uprave i stručnjaka iz Finske i Francuske sa svrhom potpore uspostavi učinkovite etičke infrastrukture javne uprave, što bi dugoročno trebalo pridonijeti većem zadovoljstvu građana radom javne uprave.

Tijekom 15 -mjesečne provedbe Projekta, u suradnji sa zaposlenicima javne uprave izrađen je sveobuhvatni program izobrazbe za etičke povjerenike i ostale zaposlenike javne uprave. Navedeni program izobrazbe na temu primjene etičkih standarda u svakodnevnom radu, prisustvovao je veliki broj dužnosnika i rukovoditelja iz raznih tijela javne uprave, a iste su provodili stručnjaci iz Finske i Francuske. Zbog velikog interesa tijela javne uprave, slični programi izobrazbe, ovaj put s nacionalnim predavačima čije su predavačke vještine osnažene tijekom provedbe projekta, provodit će se i u budućnosti.


U okviru projekta proveden je i niz promidžbenih aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana i zaposlenika javne uprave o potrebi poštivanja načela etičkog ponašanja, posebno zbog sprečavanja sukoba interesa, korupcije te ostalih vrsta neetičkog postupanja u obavljanju svakodnevnih poslova. Također izrađen je novi vizualni identitet kampanje „Tu smo zbog Vas" te animirani video koji je objavljen u nacionalnim medijima.

Uzvanicima i svima koji su sudjelovali u Projektu, dobrodošlicu i zahvalu uputio je ministar uprave RH g. Lovro Kuščević te zahvalio novim trenerima koji su obučeni za provedbu jačanja javnog sektora, kao i dužnosnicima i službenicima u svim javnim službama.

Uz sve uvažene govornike na završnom izlaganju Projekta, nazočnima su se obratili i veleposlanici Republike Finske u RH Nj.E.g. Risto Piipponen i Republike Francuske Nj.E. g. Philippe Meunier, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije g. Tomislav Petrić, te pomoćnik ministra uprave g. Mladen Nakić.

Svakako jedan od najvažnijih projektnih rezultata je izrada Smjernica o izradi strategija i planova integriteta te Smjernica o provedbi procjene koruptivnih rizika namijenjenih svim zaposlenicima javnog sektora.

„Općina Rešetari utkala je u ovaj Projekt zalaganje i trud te ga privela kraju zajedno s drugima. Vjerujem kako su rezultati našeg rada i edukacije već sada vidljivi te ćemo biti bolja uprava", rekao je na završetku Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari.

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...