KUD “Rešetari” i gosti: Održan koncert “Rešetarima za Božić”

resetarima-za-bozicCjelovečernjim koncertom "Rešetarima za Božić" sinoć su se posjetiteljima predstavili članovi Kulturno umjetničkog društva "Rešetari", KUD-a "Godinjak", djeca Osnovne škole "Ante Starčevića" iz Rešetara i članovi Matice Slovačke iz Jakšića. Tradicionalni je ovo koncert kojeg članovi KUD-a iz Rešetara organiziraju u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Tako je bilo i sinoć.

U školskoj sportskoj dvorani u Rešetarima upriličili su cjelovečernji koncert na kojemu su posjetitelji mogli uživati u koreografijama iz Slavonije, Banata, Posavine te romskim igrama, dok su se gosti iz Jakšića predstavili sa slovačkim igrama i plesovima.

Dobrodošlicu su gostima uputili načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predsjednica KUD-a "Rešetari" Irena Cindrić.

 

– Kulturno umjetničko društvo „Rešetari" djeluje od sada već davne 1946. godine, a svojim kontinuiranim radom dosada je pronijelo ime svoga mjesta diljem zemlje i inozemstva. Djelujemo u odrasloj i dječjoj folklornoj i tamburaškoj sekciji. Teško je pobrojiti sve manifestacije na kojima smo sudjelovali, možemo samo reći diljem Hrvatske i Europe – Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj i mnogim drugim zemljama gdje smo promovirali bogatu kulturnu baštinu. Članovi društva kontinuirano i intenzivno rade na promicanju kulture svoga kraja, ali i ostalih krajeva lijepe naše pa smo tako osmislili 9 različitih koreografija, s istim brojem originalnih narodnih nošnji za nastupe. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo, kako bi očuvali tradiciju našeg kraja, ali i izgradili buduće članove društva, pokrenuli malu školu tambure i folklora u kojoj aktivno sudjeluje 30 djece u dobi do 10 godina starosti a na koje smo jako ponosni. Svi ti mladi folkloraši zalog su daljnjeg opstanka društva – kaže Irena Cindrić.

Autor: Sanja Bukvić / Izvor: www.radiong.hr

jpgFOTO GALERIJA

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...