Voda stigla do stanovnika sela Drežnik

1 5Stanovnicima sela Drežnik, kao budućim korisnicima i potrošačima vodoopskrbne mreže, puštena je voda s izvorišta u Davoru te od početka 2018. godine mogu se priključiti na vodovodnu mrežu. Prvi priključak upravo je općina priključila na mjesni dom u Drežniku. To je omogućio sporazum o poslovnoj suradnji novoosnovane tvrtke Vodovod Zapadne Slavonije d.o.o. i nove uprave s kojima je dogovoreno da će se vodoopskrba davoračkom vodom osigurati na način hitnog puštanja u rad crpne stanice u Gunjavcima te puštanja vode u sustav mreže sela Drežnik.

Ovaj važan događaj je bio lijepi poklon stanarima sela Drežnik za kraj 2017. i početak 2018. godine, a uz sve treba spomenuti i da su svi mještani dobili besplatne priključke vodoopskrbe i vodoodvodnje za 122 domaćinstva sela Drežnik kroz EU financiranje, kojima su ispunjene dugogodišnje težnje stanovnika toga područja da se i njima osigura vodoopskrba visokokvalitetnom vodom iz Davora.


- Ovaj projekt je planiran godinama. Prije četiri godine smo u suradnji s Hrvatskim vodama realizirali tehničke probleme, a to je bila gradnja mreže s hidrantima. Sada završavamo i vodospremnike u Rešetarima kojim bi se voda u Drežniku mogla gravitacijski spuštati, a ne samo uz pomoć crpnih stanica. Drago mi je što smo ovime ispunili dano obećanje i mještanima Drežnika osigurali vodu, jer u sušnim periodima mještani su često ostajali bez vode, a vodoopskrbom ovaj problem će biti riješen – rekao je načelnik općine Zlatko Aga.

1 2

1 10

Općina Rešetari
Načelnik: Zlatko Aga 

 

Adresa: Ulica Vladimira Nazora 30 
35403 Rešetari 

Telefon: (035) 367 296 
Fax: (035) 333 111 

resetari.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. saznajte više...